Naturen i baghaven

Bendixminde er et nyt boligområde i den vestlige del af Odder Kommune. Området er naturskønt placeret på sydvendte bakker mellem ådal og bæk, skove og marker.
Der er er masser af muligheder for at tage en frisk løbetur efter arbejde eller at tage familien med på en hyggelig vandretur langs Ådalen, hvor I kan finde sjove insekter og hilse på de græssende køer.

Skoler og daginstitutioner er i gåafstand og kan nås langs hyggelige stier. Der er mange fælles rekreative områder, så I lærer hurtigt jeres nye naboer at kende.

Med letbanen er storbyens muligheder tæt på. Så hvorfor ikke flytte til Bendixminde og få naturen i baghaven og Aarhus i forhaven.

Området

Beliggenhed – Midt i naturen

Mellem ådal og bæk, skove og marker. Bendixminde er et spændende og innovativt byområde, hvor boligerne er placeret tæt på naturen, og hvor bæredygtighed og klimahensyn er indarbejdet i områdets udformning. Bendixminde ligger i den nordvestlige del af Odder. Arealet afgrænses mod nord af Balle Bæk, mod vest af det åbne landskab, mod syd af Stampmølle Bæk og mod øst af Balle Skov.

Beliggenhed  – Midt i naturen

OPLEVELSER

Helligkilde, smil og ridesti

Naturen ved Bendixminde indbyder til oplevelser. Hop op på hesten og tag en tur på ridestien, snør løbeskoene eller tag familien med på en vandretur langs Ådalen. Se på sjove insekter og hils på køerne fra kogræsserlauget. Måske er I endda heldige at se en Odder! Området ved Bendixminde er præget af to smukke træbevoksede slugter. I den vestlige slugt ligger ”Sct. Mariekilden”, hvorfra man i gamle dage hentede helbredende vand særligt på valborgsaften.

Vi kan ikke love, at kilden er helbredende, men der er ingen tvivl om, at den smukke natur ved Bendixminde er god for krop og sjæl.

Og der er mange muligheder for at komme ud i naturen. I området er der en ride - og vandresti, og der er blevet etableret et regnvandsbassin – vor tids gadekær - der kaldes ”Smilet”.

I Bendixminde er der flere rekreative steder med udsigt til Balle Skov og det grønne dalstrøg ved Stampmølle Bæk. Området er planlagt, så man får nye udsigter og oplevelser, når man går rundt om stierne, som binder det hele sammen.

Lær din nabo at kende

Fællesskab

Lær din nabo at kende

Bendixminde skaber rammerne om det gode liv – hele livet og på tværs af generationer.
Din familie bliver en del af et fællesskab, og I får gode muligheder for at lære naboerne at kende. Øst for Bendixminde er en grøn kilde, hvor ”Sct. Mariekilden” og regnvandsbassinet ”Smilet” er et naturligt samlingspunkt for borgerne. Der etableres et fælles samlingspunkt for hele området, så stedet bliver mødested for såvel inden - som udendørs aktiviteter og arrangementer i området.

Bæredygtige hensyn

Natur og klima

Bæredygtige hensyn

Bendixminde ligger i et naturskønt område. I Bendixminde vil vi styrke områdets biodiversitet på alle niveauer, bl.a. med variationer i bevoksningen og levesteder for forskellige smådyr og insekter. Miljø- og klimahensyn er tænkt ind i hele området bl.a. med et regnvejrsbassin og lokal håndtering af regnvand.

Trygge stier til skole og børneinstitutioner
Skole -og daginstitution

Trygge stier til skole og børneinstitutioner

Med daginstitutioner og skole tæt på er Bendixminde attraktivt for børnefamilier. Gode stisystemer og en smuk bro over ådalen binder området trygt sammen. Området ligger i Vestskolens distrikt, der består af to underafdelinger; afd. Vestermarken og afd. Skovbakken. Der er ca. 700 m til afd. Vestermarken og ca. 2,6 km til afd. Skovbakken. Daginstitutionen Børnehuset Vennelund er en integreret institution, der består af 2 afdelinger; Gaia og Troldhøj. Der er ca. 1 km til institutionen. Der bliver etableret stier til Vestermarken og Børnehuset Vennelund, og der kommer en gangbro over Stampmølle Bæk gennem Balle Skov. Det er desuden besluttet, at der skal bygges en ny daginstitution i området. Den åbner i 2023.

Bendixminde – tæt på det hele

Afstande til og fra Bendixminde

Vestermarksskolen 700 meter
Skovbakkeskolen 2,6 km
Børnehuset Vennelund 1 km
Dagligvareforretning 1 km
Odder By 2,2 km
Aarhus og Skanderborg 20 min. i bil

Lokalplan og byggemuligheder

Med lokalplanen for Bendixminde er det sikret, at området udvikles som et spændende og nyskabende byområde, hvor boligerne placeres i tæt tilknytning til naturen, og hvor bæredygtighed og klimahensyn er indarbejdet i områdets udformning.


Bendixminde afgrænses mod nord af Balle Bæk, mod vest af åbne landbrugsarealer, mod syd af Stampmølle Bæk og mod øst af Balle Skov. På sigt bliver Bendixminde udbygget, så der er plads til 450 boliger af forskellige typer.

 

Byggegrunde

Salget af etape 3 på Bendixminde med 20 nye grunde starter d. 5. oktober 2021

Etape 2 blev solgt på rekordtid - skal du nå at være med i etape 3?

Se øvrigt salgsmateriale og tekniske dokumenter her.

 

Kom og se området, byggegrundene og de mange muligheder, der er for at bygge jeres drømmehus på Krags Mark i Bendixminde.

Du er også velkommen til at tage en snak om og spørge ind til lokalplanens rammer, områdets skoler, dagtilbud, indkøbsmuligheder og så videre - kontakt gerne udviklingskonsulent Martin Hauge på tlf. 3084 3418 eller e-mail: martin.hauge@odder.dk

Her kan du få svar på spørgsmål, om alt fra lokalplaner til områdets skoler, dagtilbud og indkøbsmuligheder. Du kan også høre mere om naturen i området og hele ideen bag området Bendixminde.

Kørselsvejledning

Du finder udstykningen ved at køre til Skovshovedevej i Odder. Herfra er der adgang til udstykningen på højre side af vejen.

 

 

Kontakt

Vil du høre mere om Bendixminde og mulighederne for at skabe et nyt hjem for din familie i Odder Kommune, så kontakt udviklingskonsulent Martin Hauge på tlf. 3084 3418 eller e-mail: martin.hauge@odder.dk Har du konkrete spørgsmål til lokalplanen, kan du kontakte Odder Kommunes plan-afdeling på e-mail: plan@odder.dk eller tlf. 87 80 33 33.

FAQ

Her vil vi svare på nogle af de oftest stillede spørgsmål til Bendixminde.
Har du et spørgsmål så skriv til udviklingskonsulent Martin Hauge på e-mail: martin.hauge@odder.dk


1. Hvor store er grundene?

Grundene varierer i størrelse fra 711 kvm. til 1125 kvm.

2. Hvor meget skal jeg betale i tilslutningsbidrag til vand, varme og el?

Grundene sælges inklusiv tilslutning til vand, spildevand, varme og el. Du behøver derfor ikke tænke på en senere udgift til dette.

3. Hvor højt må jeg bygge?

Lokalplanen giver mulighed for at bygge i op til 6,5 meter, 7,5 meter eller 8,5 meter alt efter hvilken grund og husform, der er tale om. Du kan læse mere på side 31 i lokalplanen.

4. Hvor høj er bebyggelsesprocenten?

Bebyggelsesprocenten er 30%

5. Kommer der andre boligtyper end parcelgrunde til salg?

Bendixminde er et stort område, hvor der på sigt kommer 450 boligenheder. Der er indtil videre planlagt en blanding af parcelhuse, rækkehuse og etageboliger i 2 etager.

6. Hvor kan jeg handle?

Der er ca. 1 km. til nærmeste dagligvarebutik på Vennelundsvej. Odder by har en lang række special- og kædebutikker, hvor alle gængse varer findes.

7. Hvor skal mit barn gå i skole og daginstitution?

Bendixminde ligger i Vestskolens distrikt. Vestskolen består af afdelinger; Vestermarken og Skovbakken. Der er ca. 700 meter til Vestermarken hvor børnene kan gå til og med 6. klassetrin og 2,6 km. til Skovbakken. Herudover er der også mulighed for skolegang i en af de øvrige skoler i Odder, der blandt tæller to private skoler.
For de yngste er der 1 km. til den integrerede daginstitution Børnehuset Vennelund. Vennelund består af to afdelinger Gaia og Troldhøj.

8. Hvilke andre uddannelsesinstitutioner findes i Odder?

I Odder ligger et af landets bedste gymnasier, der år efter år scorer højt når gælder om at løfte elevernes karakterer. Et væld af ungdomsuddannelser findes desuden i både Skanderborg og Aarhus.

9. Hvor langt er der til stranden?

Det tager ca. 10 min at kører til en af de bedste strande i Østjylland, hvis ikke i Danmark. Saksild Strand byder på lækkert blødt sand og lavt vand hvor børnene kan lege.